2 maži kiaušiniai
70 gr. cukraus
80 gr. miltų
0.5 a.š. kepimo
miltelių
1 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
Kremas:
350 ml. indelio konservuotų persikų
400 ml. persikų
jogurto
250 ml. plakamosios
grietinėlės (35%)
50 gr. cukraus
30 gr. želatinos
Želė sluoksnis:
Pakelio persikų želė
Persikų puselių
papuošimui
Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu,
kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Įmaišome gerai persijotus
miltus ir kepimo miltelius ir maišome, kol neliks miltų gumulėlių. Įmaišome
pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
Supilame tešlą ir kepame 180 C. orkaitėje apie 12- 15 min. Patikriname biskvitą
mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą
paliekame formoje atvėsti.
Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame
išbrinkti. Persikus susmulkiname, supilame į jogurtą ir permaišome. Želatiną
ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą,
išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su
jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo).
Užpilame kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis
turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)
Želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml. vandens. Atvėsiname.
Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis ar
kubeliais supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad
užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia
per naktį).
Skanaus!
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą