Lengvas, be galo paprastas tortukas. :))
18 cm apvaliai formai reikės:
12 - 14 pailgų biskvitinių sausainių
1 šaukštas baltojo vyno
1 šaukštas apelsinų sulčių apšlakstyti
Sūrio masei:
300 g kreminio sūrio (aš naudojau "Philadelphia")
100 g riebios grietinės
200 g sutirštinto saldinto pieno
15 g želatinos
100 ml apelsinų sulčių
Vyšnioms:
400 g šaldytų vyšnių
100 ml baltojo pusiau sauso vyno
2 šaukštai cukraus
10 g želatinos
1. Formoje sudėliokite sausainius taip, kad vienas užeitų ant kito.
2. Apšlakstykite vyno ir sulčių mišiniu ir įdėkite į šaldytuvą.
3. Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir 100 ml apelsinų sulčių.
4. Sūrelį sumaišykite su grietine ir sutirštintu pienu.
5. Išbrinktą želatiną ištirpdykite ir supilkite į sūrelio masę. Išmaišykite ir labai greitai sukrėskite ant sausainių pagrindo. Išlyginkite viršų ir įdėkite į šaldytuvą.
5. Želatiną išbrinkykite vyne.
6. Vyšnias užpilkite cukrumi, įpilkite 50 ml vandens ir virkite 4 - 5 min. nuo užvirimo.
7. Nukaiskite ir sudėkite ištirpdytą želatiną. Viską gerai išmaišykite.
8. Atvėsinkite. Atvėsusias vyšnias pilkite ant sūrio pyrago. Palikite sustingti.
Skanaus!
Šaltinis: žurnalas "Ji".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą