2013 m. kovo 9 d., šeštadienis

Sausainiai "Riešutėlis"

Skaniausi kada nors valgyti sausainiai..:)) SUPER!!!!
 Apie 50 vnt. reikės: (man išėjo dvi skardos dar nesulipdytų sausainių)

Tešlai:
350g miltų
200g sviesto arba kepinių margarino
150g cukraus
1 kiaušinio
2 trynių
Nutarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio vanilinio cukraus

Apvoliojimui:
200g maltų graikiškų riešutų
2 kiaušinio baltymų

Pertepimui:
100g juodo šokolado
 40g sviesto

1.      Sviestą išsukite su cukrumi, vanilinu, druska, romu ir citrinos žievele iki purumo.

2.      Įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynius ir vėl viską gerai išplakite.

3.      Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berkite į tešlą. Kai bus sunku maišyti, pradėkite minkyti rankomis. Tešla turi būti rieboka, minkšta, nelimpanti prie rankų. Tešlą dėti į šaldytuvą bent 1 val.

4.       Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus, juos merkite į kiaušinio baltymą ir gausiai apvoliokite maltuose riešutuose.

5.      Sausainius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 30 min. kol gražiai pagels.

6.      Pertepimui šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir palaukti kol masė truputį pravėsdama sutirštės.

7.      Iškepusius sausainius gerai atvėsinkite ir pertepus šokoladine mase, sulipinkite po du.
Reepto šaltinis: Vaivos kepiniai

2 komentarai: