Gaivus tortukas, su puriu biskvitu.:))
Biskvitams reikės (tortui reikės dviejų):
8 kiaušinių tryniai
4 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos
100 g cukraus
70g miltų
15 g bulvių krakmolo
15 g kakavos
1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
- Įkaitinkite orkaitę iki 230 °
C.
- Išplakite trynius su šaukštu cukraus
ir tarkuota citrinos žievele.
- Dubenyje persijokite miltus, kakavą
ir krakmolą.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinių
baltymus su žiupsneliu druskos ir palaipsniui suberkite likusį cukrų.
- Baltymus po truputį įmaišykite
į trynius.
- Tada persijokite (antrą kartą) sausus
ingridientus. Viską atsargiai išmaišykite.
- Supilkite į kepimo indą (30 × 40 cm),
padengtu kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 230 ° C. Pagrindą
kepti 8 minutes, ar jis jau iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku.
- Išėmus iš orkaitės, apklokite drėgnu švariu rankšluostėliu. Palikite 5 minutėms, leiskite jam atvėsti.
- Padalinkite į 3 dalis po 10 cm pločio juosteles.
Kremui reikės:
500g maskarponės
200ml grietinėlės (35-36 % riebumo)
150g cukraus pudros (arba pagal skonį)
1 citrinos žievelė
3 bananai
- Maskarponę sumaišykite su miltiniu
cukrumi.
- Išplakite grietinėlę. Ją taip įmaišykite
į maskarponės masę.
- Įtarkuokite citrinos žievelę.
- Bananus supjaustykite griežinėliais
ir apšlakstykite citrinų sultimis.
- Visas 6 juosteles ištepkite kremu ir
sudėkite bananų griežinėlius.
- Pradėkite nuo torto centro ir vyniokite vieną juostelę po kitos. Kaip pavaizduota čia.
Torto papuošimui naudotų cukrinių apelsinų (vadinamų cukatais) receptas:
Reikės:
2 apelsinai
Cukraus sirupui
(santykiu viena stiklinė cukraus ir viena vandens)
Cukraus pudra apvoliojimui
- Paruoškite cukraus sirupą, lygiomis
dalimis cukrų ir vandenį užvirkite ir atvėsinkite.
- Apelsinus labai gerai nuplaukite.
- Apelsinus perpjaukite per pusę ir
supjaustykite vienodo dydžio riekelėmis, maždaug 5 mm.
- Skilteles mirkykite cukraus sirupe
per naktį, ar bent jau 5-6 valandas.
- Po to apvoliokite griežinėlius
cukraus pudroje ir sudėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
- Džiovinkite orkaitėje 100°C temperatūroje apie 2 valandas.
Recepto šaltinis: tortas: Sunshine's kitchen ir cukriniai apelsinai: Sunshine's kitchen
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą