Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 gr. cukraus
100 gr. miltų
80 gr. krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1. Kiaušinius su cukrumi išsukti iki baltų putų,
atskirame dubenyje persijoti kelis kart sausus produktus ir įmaišyti juos į
kiaušinių masę, lengvai permaišyti ir supylus į kepimo formą kepti įkaitintoje
180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
2. Iškepusį
biskvitą gerai atvėsinti. Man kaip visada kepant pradėjo kilti kalnelis, tai aš
jau iškepus, ant karšto biskvito uždėjau lėkštelę ir kalnelis susėdo, skoniui
tai nepakenkė, o išvaizdai padėjo :)Atvėsusį biskvitą pjauname per pusę.
Kavos sirupui reikės:
400 ml. karšto vandens
4 šaukšteliai tirpios kavos
4 šaukšteliai cukraus
3. Viską
ištirpinti karštame vandenyje.
Kremui reikės:
450 ml. grietinėlės (naudojau žemaitijos
pieno)
350 gr. maskarpone sūrio
100 ml. cukraus pudros
4. Šaltą
grietinėlę išplakame su cukraus pudrą, vėliau įmaišome maskarponę sūrį.
5. Imame
vieną puselę, ją gausiai sulaistome ir tepame pusę kremo.
Uždengiame likusią gausiai sulaistytą
puselę ir visą gautą torčiuką aptepame likusiu kremu.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą