Šį
skruzdėlyną kepdavome su sese, kada dar buvome mažos.. Darėme dvigubą
skruzdėlyną ir tai užtruko visą dieną.. Dabar vėl panorau prisiminti šį smagų
procesą, nes skruzdėlyną be galo mėgstu.. O kas gi jo nemėgsta?! Tad mažiau kalbų, o
pasiraitokime rankoves ir pradėkime..
Tešlai:
4 kiaušiniai
Miltų (tiek, kad būtų kieta, minkoma tešla)
1 l aliejaus
Sirupui:
500 ml vandens
250 g cukraus
250 g medaus
Bei aguonų ar
razinų apibarstymui
1. Kiaušinius
iki standumo išplakite plaktuvu.
2. Tada
suberkite miltus ir išminkykite kietą tešlą. Minkiykite, kol nebelips prie
rankų. Tešlą palaikykite šaldytuve bent kelias valandas.
3. Išskočiokite
beveik permatomai ir supjaustykite lapelių formos gabaliukais, gali naudoti
konditerinį ratuką tešlai.
4. Aliejų
gerai įkaitinkite. Į aliejų po kelis meskite lapelius ir ištraukite, kai
apskrus.
5. Sirupui:
aliuminiame puode užvirkite vandenį, tada suberkite cukrų ir įdėkite medų.
Palaukite, kol dar kartą užvirs. Nukelkite, kai sirupas ims tirštėti. Lapelius
po kelis pamerkite į sirupą.
6. Ant
padėklo ar didelės lėkštės išdėliokite skruzdėlyną. Sirupe išmirkyti lapeliai
lips vienas prie kito. Apibarstykite nuplikytomis razinomis ar aguonomis.
Recepto
šaltinis: žurnalas „Moters
savaitė“ 2006 01 31
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą