Labai gardu ir nereikalauja daug laiko. Saldžiarūgštis padažas puikiai dera su kiauliena. Bet puikiai galite pakeisti kita mėsa, pavyzdžiui vištiena. Kitą kartą bandyčiau su vištiena ir dar į padažą įtraukčiau traškias morkytes. :)) Bet šiaip viskas SUPER! :))
Reikės:
400 gr. mėsos
2 v.š. sojos padažo
3 v.š. miltų
1 kiaušinio baltymas
Padažui:
3 skiltelės česnako
1 svogūnas
1 saldžioji paprika;
4 v.š. vandens
4 v.š. cukraus
4 v.š. vyno acto
4 v.š. sojos padažo
1.
Supjaustom mėsą,
sudedam į dubenėlį, kur supilam sojos padažą, gerai išplaktą kiaušinio baltymą,
miltus.
2.
Gerai išmaišome,
galima kokį pusvalandį pamarinuoti, bet nėra būtina. Kepam mėsą dalimis, kad gabaliukai
nesuliptų.
3.
Supjaustom česnaką,
svogūną, papriką ir pakepam su šlakeliu aliejaus.
4.
Supilam visus likusius
ingridientus ir pakaitinam kol padažas pradės tirštėti. Jei norite tirščiau,
įpilkite dar vieną šaukštą vandens sumaišytu su miltais. Bebaigiant padažą
sudedam mėsą ir viską gerai išmaišome.
Skanaus !
Šaltinis: Ką suvalgyti?
Isbandziau ir as si patiekala ir galiu pasigirti, jog pavyko ne ka prasciau negu kinieciu restorane! Zinoma, kai sumaisiau mesa su kitais ingridientais ir kuomet mesa aplipo kazkokia neaiskia mase, jau buvau nusispjovusi, kad dar vienas patiekalas atguls i siuksliu deze :) Todel tikrai kas gaminsit, neissigaskite rezultato, kuri pamatysite pradeje ruosti mesa. Aisku, man prireike kantrybes po viena gabaliuka bandant isskirti is visos mases ir ji apkepti, taciau be jokiu abejoniu, skonis ir visas galutinis rezultatas vertas truputelio pasikankinimo! Galiu pasakyt, jog mesa pirkau kumpi kiaulienos ir i darzoves idejau ir viena morkyte, taciau, kaip pati supratau, puikiai tiktu ir poras ir kokia kita darzove pagal skoni ir nora.
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, jog jums patiko:)))
Panaikinti