Labai labai skanūs ir greitai pagaminami pyragėliai!:))
Iš tokio kiekio išeina apie 20 pyragėlių.
Reikės:
3-4 stikl. miltų,
1 stikl. kefyro,
2 kiaušinių,
2 a.š. cukraus,
1 a.š. druskos,
0,3 a.š. sodos.
Aliejaus kepimui - apie 2 stikl.
Įdarui:
2 morkų,
1 svogūno,
pievagrybių pagal skonį
pipirų, druskos.
Pasiruošiam įdarą:
Sutarkuotas morkas ir susmulkintą svogūną bei pievagrybius apkepti,
pagardinti pipirais ir druska. Paliekam vėsti.
Tešlos paruošimas:
Sodą nugesiname kefyre, viską sudedame, išminkome tešlą. Tešla turi
būti nekieta, nes tada iškepti pyragėliai bus kieti.
Tešlą plonai iškočiojame ir susiradę maždaug 8 cm skersmens puodelį
ar formelę, išspaudžiam apskritimus, tada dedame įdarą, likusiais apskritimais
uždengiam, tvirtai apspaudom kraštelius, kad suliptų. Tada paimkite maždaug 7
cm skersmens formelę ir išspauskite pyragėlius. Galima šito ir nedaryti, bet
jei norite tobulos formos pyragėlių – verta pažaisti.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Recepto idėja: Mamukynas
Atrodo laaabai skaniai ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū Jums už receptą!;))
Panaikinti