Reikės:
vištienos krūtinėlės
pusės skardinės konservuotų ananasų apie 200 ml
morkos
svogūno
raudonos paprikos
kiaušinio baltymo
bulvių krakmolo
2-3 česnako skiltelės
čili pipiriuko
sojos padažo
mėgstamo kečupo
medus (naudojau Dansukker cukraus sirupą)
Druska
Pipirai
1.
Vištienos krūtinėlę
supjaustom norimo dydžio gabaleliais, pamarinuojam su mėgstamais prieskoniais,
į dubenelį įmušam kiaušinio baltymą, dedam kelis šaukštus krakmolo viską gerai
išmaišom. Arba yra paprastesnis variantas: vištieną pamarinuojam, įmušam
kiaušinio baltymą, išmaišom, į maišelį įberiam krakmolo, suverčiam vištieną su
baltymu ir gerai išpurtom, kad viskas gerai susimaišytų. Kepam įkaitintame
aliejuje, ant didelės ugnies, vartant, kol gražiai apskrus. Vištieną kepkite
mažomis dalimis, kad kiekvienas gabalėlis gražiai apskrustų. Po to apšlakstykite
medumi ar cukraus sirupu. Ir dėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad
susigertų riebalai.
2.
Kitoje
keptuveje darom padažą: pakepinam juostelėm ar kubeliais supjaustytas morkas,
po to dedam kubeliais supjaustytą svogūną, česnaką, juostelėm ar kubeliais
pjaustytą papriką, mažiuką čili pipiriuką ir galiausiai konservuotus ananasus
pjaustytus kubeliais, įpilam šiek tiek ananasų skysčio, sudedam kečupą, pusę
citrinos sulčių, kelis kupinus šaukštus sojos padažo ir viską patroškinam kol
suminkštės, po to sudedam kepintą vištieną ir dar kelias min. pakaitinam. Patiekiame
su ryžiais.
Šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą