2014 m. vasario 4 d., antradienis

Vištiena saldžiarūgščiame padaže

Skanu laaabai!:)) Pasinaudojau Neringos idėja, kurią pasitobulinau savo skoniui..:)
Reikės:
vištienos krūtinėlės
pusės skardinės konservuotų ananasų apie 200 ml
morkos
svogūno
raudonos paprikos
kiaušinio baltymo
bulvių krakmolo
2-3 česnako skiltelės
čili pipiriuko
sojos padažo
mėgstamo kečupo
medus (naudojau Dansukker cukraus sirupą)
Druska
Pipirai

1.      Vištienos krūtinėlę supjaustom norimo dydžio gabaleliais, pamarinuojam su mėgstamais prieskoniais, į dubenelį įmušam kiaušinio baltymą, dedam kelis šaukštus krakmolo viską gerai išmaišom. Arba yra paprastesnis variantas: vištieną pamarinuojam, įmušam kiaušinio baltymą, išmaišom, į maišelį įberiam krakmolo, suverčiam vištieną su baltymu ir gerai išpurtom, kad viskas gerai susimaišytų. Kepam įkaitintame aliejuje, ant didelės ugnies, vartant, kol gražiai apskrus. Vištieną kepkite mažomis dalimis, kad kiekvienas gabalėlis gražiai apskrustų. Po to apšlakstykite medumi ar cukraus sirupu. Ir dėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad susigertų riebalai.

2.      Kitoje keptuveje darom padažą: pakepinam juostelėm ar kubeliais supjaustytas morkas, po to dedam kubeliais supjaustytą svogūną, česnaką, juostelėm ar kubeliais pjaustytą papriką, mažiuką čili pipiriuką ir galiausiai konservuotus ananasus pjaustytus kubeliais, įpilam šiek tiek ananasų skysčio, sudedam kečupą, pusę citrinos sulčių, kelis kupinus šaukštus sojos padažo ir viską patroškinam kol suminkštės, po to sudedam kepintą vištieną ir dar kelias min. pakaitinam. Patiekiame su ryžiais.

Šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą