Naudojau labai pamėgtą, purų biskvitą, kurį radau pas Iloną. Receptas: čia.
Kremui:
0,9 l persikų skonio jogurtinių pasukų (
naudojau ''Pieno žvaigždžių'' Gamtos )
420 ml. grietinėlės ,jeigu tortą puošite šiuo
kremu dar 100-200 ml. grietinėlės
1
mažą indelį konservuotų persikų kremui,jeigu persikais puošite ir viršų pirkite didelį indelį
4,5
šaukšto želatinos ( Standartiškai 1 litrui skysčio reikia 20-30 g
želatinos)
cukraus pagal skonį
1
pak. persikų skonio želė
Į
pasirinktą torto formą klojame maistinę plėvelę.Pagal instrukciją tik su
trupučiu mažesniu kiekiu vandens pasidarome želė ir dedame sustingti.Nuo
konservuotų persikų nupilame sirupą ir dedame atskirai.Želatiną užpilame
nedideliu kiekiu šalto vandens. Grietinėlę išplakame su cukrumi .Plakdami
pilame pasukų jogurtą ragaujame ,jeigu trūksta saldumo beriame cukraus ir dar
plakame.Plakdami silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą
želatiną. Įmaišome gabaliukais susmulkintus persikus.Dedame kremą sustingti .Aš pilu truputį kremo į mažą
indelį ir dedu į šaldytuvą ,kad greitai sustingtų. Jeigu būna per mažas kiekis
želatinos ,kremas būna minkštas , reikalingas dar papildomas šaukštas
želatinos.Sirupu nuo persikų sudrėkinu biskvito apačią ir palieku įsigerti.
Torto surinkimas:
Imame biskvitą
ir klojame į tortinę.Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti.Ant viršaus
pilame pusę kremo ,klojame želė ir supilame kitą pusę kremo.Dedame į šaldytuvą
sustingti,geriausiai per naktį.Viršų puošiame pagal jūsų skonį.Aš naudojau tą
patį kremą tik jį sutryniau ,kad nesimatytų persikų
gabaliukai ,kremas tapo labai gražios gelsvos spalvos
Recepto šaltinis: Skanu, gražu ir su meile...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą