1 litrui vandens:
5
šaukštai cukraus,
1
šaukštas druskos,
100
gr. acto,
vyšnių,
serbentų, krienų lapų
krapų
kvapniųjų
pipirų grųdelių
lauro lapelių
čili pipiriukų
česnako
galima dėti pjaustytų morkyčių
Visus
lapus aš nuplikau verdančiu vandeniu, būnu ramesnė, kad neiššaudys mano agurkai
ir darbas nenueis perniek.
Į
gerai iškaitintus stiklainius dedu po kelis lapelius, kelias skilteles česnako,
pipirų, 2 cm. ilgio gabalėlį čiliuko, sudedu gerai išplautus, nusausintus
agurkus ir užpilu verdančiu marinatu. Kai atvėsta, nupilu atgal į puodą,
užverdu ir vėl užpilu, sandariai užsuku, palieku atvėsti ir nešu į rūsį.
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą