Įdarui
reikės:
Kiaulienos faršas, 500
g
Ropiniai svogūnai, 2
vnt.
Vanduo, 110 ml
Vištienos sultinio
kubeliai, 8 g
Druska
Juodieji malti
pipirai
Kvapieji malti pipirai
Tešlai
reikės:
Kvietiniai miltai, 750
g (niekad tiek nesudedu, miltų pradžiai dėkite apie 500-600 g ir po to įberkite, jei dar trūksta)
Šviežios mielės, 40 g
Pienas, 600 ml
Cukrus, 5 g
Druska
Aliejus kepimui
Ruoškite
įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais.
Sumaišykite juos su faršu. Į faršą supilkite vandenį, sutrupinkite du
trečdalius vištienos sultinio kubelio, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų
pipirų ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.
Apie 120 ml pieno pašildykite iki
40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite,
kad neliktų mielių gumulėlių.
Į dubenį sudėkite miltus,
supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite.
Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir
palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų.
Tada tešlą vėl paminkykite ir dar
kartą palikite apie 20 minučių pakilti.
Ant miltais pabarstyto stalo
iškočiokite didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite 20
cm skersmens skritulius. Ant tešlos skritulio tolygiai tepkite paruoštą mėsos
įdarą, palikdami 3 cm kraštus. Skritulį
perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir
kepkite, kol gražiai apskrus abi čebureko pusės. Kai iškeps, padėkite ant
popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Recepto šaltinis: Mamos dienoraštis
Recepto šaltinis: Mamos dienoraštis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą