2013 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

Saldūs cukinijų blynai

Vienos normos pakaks 3 žmonėms.


Reikės:
50 g cukraus
190 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
žiupsnio druskos
2 kiaušinių
120 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
300 g cukinijos

Sūriui skirta tarka sutarkuojam cukiniją. Nenuspaudžiam ir kitaip skysčių nešalinam. Pasidedam netolies.
Suberiam dubenin cukrų, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išmaišom. Įmušam kiaušinius, supilam pieną ir kankinam šluotelę tol, kol nelieka miltų gumuliukų. Šliūkštelim vanilės ekstrakto ir sudedam cukiniją. Išmaišom. Įkaitinam sausą keptuvę (jei keptuvė teisinga, niekuo netepam, jei nelabai ir turi polinkį prisilipdyti prie dugno viską, kas jon patenka - ištepam trupučiu aliejaus). Dedam po šaukštą tešlos ir kepam 1,5-3 minutes ant vidutinės ugnies, kol paviršius išdžiūsta ir buburbuliukais pasidengia. Apverčiam ir dar kokią minutę šildom antrą blyno šoną.

Recepto šaltinis: Gyvenimas yra smulkmenos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą