Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet rašoma, kad tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms, dar neragavau, todėl komentarai bus vėliau, bet rašo, jog agurkai gaunasi saldžiarūgščiai.
agurkų
česnako
pipirų žirnelių
krapų
kalendros grūdelių
raudonosios paprikos (nebūtina)
lauro lapelių
Marinatui:
600 ml. vandens
1,5 v.š. druskos
180 gr. cukraus
150 ml. actо 9 %
Cukinijas supjaustome griežinėliais arba pailgomis skiltelėmis. Į
sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių,
mažais gabaliukais pjaustytos paprikos, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame
cukinijas.
Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias
minutes paverdame. Užpilame marinatą ant cukinijų. Palaikome 10 min. Nupilame
atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant cukinijų ir sandariai užsukame.
Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!
Šaltinis: Jurgittos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą