2014 m. rugpjūčio 20 d., trečiadienis

Marinuoti agurkai pagal Jurgitą (saldžiarūgščiai)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet rašoma, kad tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms, dar neragavau, todėl komentarai bus vėliau, bet rašo, jog agurkai gaunasi saldžiarūgščiai.
agurkų 
česnako
pipirų žirnelių
krapų
kalendros grūdelių
raudonosios paprikos (nebūtina)
lauro lapelių

Marinatui:
600 ml. vandens
1,5 v.š. druskos
180 gr. cukraus
150 ml. actо 9 %

Cukinijas supjaustome griežinėliais arba pailgomis skiltelėmis. Į sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, mažais gabaliukais pjaustytos paprikos, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame cukinijas.


Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias minutes paverdame. Užpilame marinatą ant cukinijų. Palaikome 10 min. Nupilame atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant cukinijų ir sandariai užsukame. Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!

Šaltinis: Jurgittos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą