Šios marinato
porcijos užtenka 4 litrams paprikų užpilti.
Reikia:
1 litro vandens
1 stiklinės (200ml) aliejaus
1 stiklinės acto
1 stiklinės cukraus
1 v. šaukšto druskos
Pirmiausia pasiruoškite stiklainius.
Į kiekvieną 0,5 litro stiklainį įdėkite šaukštelį medaus, nedidelę skiltelę
česnako, lauro lapelį, kelis juoduosius ir kvapniuosius pipirus. Originaliam
recepte buvo dedama šakelė čiobrelio ir petražolės.
Paprikas nuplaukite, išvalykite,
supjaustykite i 4-6 dalis. Sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 3-5
minutes, išgriebkite ir sudėkite į stiklainius.
Puode užvirinkite vandenį, sudėkite
likusius marinato produktus, pamaišykite kol cukrus ir druska ištirps. Karštu
marinatu užpilkite paprikas, gerai užsukite ir palikite atvėsti. Po to padėkite
į vėsesnę vietą.
Recepto šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą