2014 m. rugpjūčio 17 d., sekmadienis

Meduje marinuotos paprikos

Kadangi užderėjo nemažas paprikų derlius, nusprendžiau užsikonservuoti žiemai, manau puikiai tiks prie mėsos ar picai pagardinti. 
Šios marinato porcijos užtenka 4 litrams paprikų užpilti.
Reikia:
1 litro vandens
1 stiklinės (200ml) aliejaus
1 stiklinės acto
1 stiklinės cukraus
1 v. šaukšto druskos

Pirmiausia pasiruoškite stiklainius. Į kiekvieną 0,5 litro stiklainį įdėkite šaukštelį medaus, nedidelę skiltelę česnako, lauro lapelį, kelis juoduosius ir kvapniuosius pipirus. Originaliam recepte buvo dedama šakelė čiobrelio ir petražolės.
Paprikas nuplaukite, išvalykite, supjaustykite i 4-6 dalis. Sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 3-5 minutes, išgriebkite ir sudėkite į stiklainius.

Puode užvirinkite vandenį, sudėkite likusius marinato produktus, pamaišykite kol cukrus ir druska ištirps. Karštu marinatu užpilkite paprikas, gerai užsukite ir palikite atvėsti. Po to padėkite į vėsesnę vietą.

Recepto šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą