Reikės:
120 g sviesto
250 g miltų
80 g cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynio
2-3 šaukštų pieno
apie 150 g aviečių uogienės
cukraus pudros pabarstyti
1. Atšaldytą
sviestą (tik ką iš šaldytuvo) sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su
miltais. Svarbiausia, kad sviestas nepradėtų tirpti ir kad visas tolygiai
susimaišytų su miltais.
2. Į sviesto ir
miltų mišinį suberiame cukrų ir pirštais viską gražiai trupiname bei maišome,
kad pasidarytų tokie trupiniai. Bet pernelyg ilgai netriname, nes sviestas
neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrumi.
3. Į tą tešlą
įdedame kiaušinio trynį ir 2 šaukštus pieno, greitai suminkome tešlą. Kartais gali
prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą,
daugiau nebeminkome, o suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir padedame į
šaldytuvą valandai pailsėti.
4. Po valandos
iš tešlos kočiojame ir darome sausainius, naudojant formeles. Išpjauname
apskritimus, viename sausainių poros apskritime padarome skylutes. Aš tam
naudoju vaikiškų flomasterių kamštelius arba kvepalų kamštelius
5. Kepame 180 C
orkaitėje apie 10-12 minučių, kol truputį pagels, neperkepiname.
6. Kol dar
šilti tepame uogiene ir klijuojame.
Šaltinis: Beatos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą