Tikrai naudosiu lazanijai, čili sriubai, makaronams ir panašiai.. :)) Pirmą kart dariau, bet tikiuosi laikysis gerai..:)
Atsirenkame kietesnius išnokusius pomidorus. Juos nuplauname, viršūnėlėje aštriu peiliuku įpjauname nedidelį kryžiuką ir nublanširuojame (aš vienus mečiau į verdantį vandenį, kelias sekundes palaikius dėjau į šaltą vandenį).
Atsirenkame kietesnius išnokusius pomidorus. Juos nuplauname, viršūnėlėje aštriu peiliuku įpjauname nedidelį kryžiuką ir nublanširuojame (aš vienus mečiau į verdantį vandenį, kelias sekundes palaikius dėjau į šaltą vandenį).
Pomidorus
nulupame, didesnius pjauname per pusę ar į 4 skiltis, ir dedame į 0,5 l ar 0,7
l stiklainiukus vis paspaudžiant ir užpildant visus tarpelius, kad neliktų oro
tarpų.
0,5 litro stiklainiukui pilame nubrauktą 1 arbatinį šaukštelį
druskos.
0,7 l indeliui - 1 arbatinį šaukštelį su kaupuku druskos.
Dar labai tinka įdėti česnako po 2-3 skilteles į 0,5 l
stiklainiuką.
Cukraus 0,5 arbatinį šaukštelį
Po kelis grūdelius kvapiųjų pipirų
Pridengiame
dangteliais, statome į puodą su šaltu vandeniu, užkaičiame ir nuo užvirimo
kaitiname 0,5 l stiklainiukus - 20
minučių, 0,7 l - pusvalandį.
Pasterizuotus
konservus traukiame iš vandens ir užsukame tvirtai dangtelius.
Dariau pagal: Visko po trupinėlį ir Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą